Tuotanto

Romaanejani:


Terentjeva, Dess: Ihana (WSOY, 10/2021) Taajuus Z -kirjoituskilpailun voittajateos, ehdokas Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia 2021, Tulenkantaja 2021 sekä Topelius 2022 -palkinnoille. Toinen sija Blogistania Kuopus -äänestyksessä 2021. Ihanan TV-oikeudet on myyty Helsinki-filmille.

Hynynen, Susanna & Terentjeva, Dess: Neonkaupunki 2: Spiraalitie (Like, 03/2021)

Hynynen, Susanna & Terentjeva, Dess: Neonkaupunki (Like, 01/2020) Kuvastaja-voittaja 2021Pidemmät kuvaukset:

Ihana (2021)

Kansi: Riikka Turkulainen

Miten elää jatkuvien olettamusten ja ennakkoluulojen maailmassa – ja mitä tehdä, kun itsekin tulee olettaneeksi?

Hyväntuulinen ja raikas nuortenromaani Ihana voitti WSOY:n TaajuusZ-kirjoituskilpailun. Säeromaanin elävästä ilmaisusta tulee mieleen spoken word, ja tekstissä kiteytyy se, mitä kirjoituskilpailulla haettiin: uusi ääni, joka kotimaisesta kirjallisuuskentästä vielä puuttui.

Lilja, ysiluokkalainen panseksuaali, on krooninen ihastuja. Uusimman someihastuksensa hän on ristinyt Ihanaksi – sillä Ihana vain on niin ihana! Kun Ihana osoittautuu Liljan yksinhuoltajaisän uuden naisystävän lapseksi, ihastuminen saa uudet kierrokset. Somessa Ihana on itsevarma ja tiedostava muunsukupuolinen, mutta Ihanan konservatiivinen äiti ei tiedä lapsensa todellisesta sukupuolesta mitään. Voiko Lilja hyväksyä, että isä seurustelee transfobiselta haiskahtavan naisen kanssa? Saako toista työntää ulos väkisin kaapista?


Neonkaupunki-trilogia


Susanna Hynysen ja Dess Terentjevan yhteisesikoinen Neonkaupunki (Like, 2020) aloittaa suomenvenäläisistä kertovan, aikuisille suunnatun urbaanifantasiatrilogian, joka ammentaa slaavilaisesta mytologiasta ja kasaripopulaarikulttuurista. Neonkaupungin fantasististen elementtien lisäksi sarjassa on paljon actionia ja kauhuvaikutteita. Sarjassa käsitellään monia risteäviä toiseuksia sekä kulttuurisia ja sateenkaarevia vähemmistöidentiteettejä. 


Neonkaupunki (2020)

Kansi: Tuomo Parikka

Vaikuttava fantasiaesikoinen jengisotien ja valtaistuinpelin pimeältä puolelta

Vera Maksimovna etsii levottoman lähiön kaduilta kadonnutta ystäväänsä, kun hänet kaapataan Elmille, rinnakkaismaailman painajaismaiseen kaupunkiin täynnä halpoja houkutuksia ja nopeaa unohdusta. Vera löytää ystävänsä noita-akka Baba Jagan orjuuttamasta gorky-jengistä, jonka jäseneksi hän joutuu liittymään. Gorkyjen soturina Verankin täytyy taistella hengestään Elmin muita jengejä ja vallanhimoisia suojelijahahmoja vastaan.

Neonkaupunki voitti vuonna 2021 Kuvastaja-palkinnon, joka annetaan parhaalle kotimaiselle fantasiakirjalle.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suomalainen sateenkaarispefi - Koontilista

SATEENKAARIKIRJAT 2020

SATEENKAARIKIRJAT 2021