Minusta

Olen Dess Terentjeva (s. 1992), suomenvenäläinen kirjailija. Kirjoitan Susanna Hynysen kanssa aikuisille suunnattua Neonkaupunki-urbaanifantasiasarjaa, joista Neonkaupunki (01/2020) ja Neonkaupunki 2: Spiraalitie (03/2021) ovat ilmestyneet LIKE Kustannukselta. Neonkaupunki on Kuvastaja-palkintoehdokas 2021.

10/2021 minulta ilmestyy ensimmäinen nuorten(säe)romaanini, WSOY:n Taajuus Z -romaanikilpailun voittajateos nimeltä Ihana

Sateenkaarikirjoja-tubekanavani esittelyvideoon pääset tästä.

Kuva: Sonja Siikanen


Koulutukseltani olen filosofian maisteri. Valmistuin Jyväskylän yliopistosta kirjallisuudentutkimuksen pääaineesta. Olen opiskellut myös sukupuolentutkimusta ja venäjän kieltä ja kulttuuria. Tein pro gradu -tutkielmani homorepresentaatiosta kotimaisessa fantasiassa. Queer- ja laajemminkin vähemmistörepresentaatio on minulle sydämen asia. Toimin Sateenkaarikynä ry:n kokemuslukijana. Löydät minut myös Lukukeskusken kirjailijavierailujen palvelusta.

Asun tällä hetkellä Tampereella. Harrastan tanssia, olen kiinnostunut populaarikulttuurista ja pidän rajuista kirjoista. 

Minuun saa yhteyden vaikkapa sähköpostitse dess.terentjeva[at]outlook.com. Olen varsin aktiivinen instassani. Saa siis laittaa myös DM:ää!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suomalainen sateenkaarispefi - Koontilista

SATEENKAARIKIRJAT 2020

Kirjailijoiden some-tapahtuma helmikuussa!