Minusta

Olen Dess Terentjeva (s. 1992), suomenvenäläinen kirjailija Tampereelta. Kirjoitan sekä aikuisille että nuorille. Tuotantoni teemoja ovat esimerkiksi toiseus, yhteisö, monikulttuurisuus ja traumat. Kirjoitan usein vahvasti sateenkaarinäkökulmista. Venäjä ja suomenvenäläisyys näkyy niin ikään tuotannossani.

Seuraava kirjani on nuorille suunnattu säeromaani tanssista, ystävyydestä ja aseksuaalisuudesta. Freestyle ilmestyy ystävänpäivänä 14.02.2023

Ensimmäinen nuorten(säe)romaanini, on WSOY:n Taajuus Z -romaanikilpailun voittajateos Ihana (10/2021). Ihana oli 2021 Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia- sekä Tulenkantaja- ja 2022 Topelius-ehdokkaana. Ihana tuli toiseksi Blogistania Kuopus -äänestyksessä 2021. Ihanan TV-oikeudet on myyty Helsinki-filmille. 

Esikoiskirjani, yhteisteos Susanna Hynysen kanssa nimeltä Neonkaupunki (01/20, LIKE Kustannus) on aikuisille suunnattua urbaanifantasiaa suomenvenäläisistä. Suomen Tolkien-seura Kontu ry nimitti Neonkaupunki 1:n parhaaksi kotimaiseksi fantasiateokseksi 2020 myöntämällä Neonkaupungille Kuvastaja-palkinnon 2021. Jatko-osa Neonkaupunki 2: Spiraalitie ilmestyi 2021 keväällä. Tästä pääset kirjasarjan eri osien kirjatrailerisoittolistaan.

Sateenkaarikirjoja-tubekanavani esittelyvideoon pääset tästä.

Kuva: Sonja Siikanen


Koulutukseltani olen filosofian maisteri. Valmistuin Jyväskylän yliopistosta kirjallisuudentutkimuksen pääaineesta. Olen opiskellut myös sukupuolentutkimusta ja venäjän kieltä ja kulttuuria. Tein pro gradu -tutkielmani homorepresentaatiosta kotimaisessa fantasiassa. Kuulun Pirkkalaiskirjailijat ry:n ja Sateenkaarikynä ry:n hallituksiin. Jälkimmäisessä olen varapuheenjohtajana. Löydät minut myös Lukukeskusken kirjailijavierailujen palvelusta.

Harrastan tanssia, olen kiinnostunut populaarikulttuurista ja pidän rajuista kirjoista. 

Minuun saa yhteyden vaikkapa sähköpostitse dess.terentjeva[at]outlook.com. 

SOMENI:

IG: https://www.instagram.com/dessterentjeva/ 

IG2: https://www.instagram.com/neonkaupunki/

TikTok: https://www.tiktok.com/@dessterentjeva 

FB: https://www.facebook.com/kirjailijadessterentjeva

Twitter: https://twitter.com/dessterentjeva


FR: https://rightsandbrands.com/authors/dess-terentyeva


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suomalainen sateenkaarispefi - Koontilista

SATEENKAARIKIRJAT 2022

SATEENKAARIKIRJAT 2021