Helmet-lukuhaaste 2022

Vuoden kovin lukuhaaste on alkanut! Olen listannut alle, mihin kohtiin minun ja Susanna Hynysen Neonkaupunki-kirjat sekä oma kirjani Ihana sopivat. 


Neonkaupunki 1 ja 2: 3. Kirja, jonka tapahtumissa haluaisit olla mukana 4. Kirja, jonka tapahtumissa et itse haluaisi olla mukana 7. Kirja kertoo ystävyydestä 9. Kirjan päähenkilö kuuluu etniseen vähemmistöön (mikäli valkoiset vähemmistöt sopivat kohtaan -- (suomen)venäläisistä kyse!) 15. Kirja käsittelee aihetta, josta haluat tietää lisää (jos venäläinen kulttuuri kiinnostaa) 19. Kirjassa on vähintään kolme eri kertojaa 20. Kirjan hahmoilla on yliluonnollisia kykyjä (suojelijat!) 22. Kirja sisältää tekstiviestejä, sähköposteja tai some-päivityksiä (hiukan) 29. Kirjassa kuvataan hyvää ja pahaa 31. Kirjassa on jotain sinulle tärkeää (jos toiseuden ja queer-teemat ovat lähellä sydäntäsi) 30. Kirjassa muutetaan uuteen maahan (osana merkittäviä taustatarinoita) 32. Kirjassa rikotaan yhteisön normeja 42. Kirjassa asutaan kommuunissa tai kimppakämpässä 43. Kirja sopii ainakin kolmeen haastekohtaan 50. Kirjaa on suositellut kirjaston työntekijä (ainakin kirjagramissa!)

Vain Neonkaupunki 1: 28. Kirjan päähenkilö on alaikäinen 45. Palkittu esikoisteos Ihana: 7. Kirja kertoo ystävyydestä Jos säeromaani kelpaa: 12. Runokirja, joka on julkaistu viiden viime vuoden aikana 22. Kirja sisältää tekstiviestejä, sähköposteja tai some-päivityksiä 23. Pieni kirja 26. Kirja liittyy kansalaisaktivismiin 28. Kirjan päähenkilö on alaikäinen 29. Kirjassa kuvataan hyvää ja pahaa Jos queer- ja toiseuden aiheet ovat lähellä sydäntä: 31. Kirjassa on jotain sinulle tärkeää 37. Kirjan kansi tai nimi saa sinut hyvälle mielelle (tätä olen kuullut paljon!) 43. Kirja sopii ainakin kolmeen haastekohtaan

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suomalainen sateenkaarispefi - Koontilista

SATEENKAARIKIRJAT 2020

SATEENKAARIKIRJAT 2021