Neonkaupunki voitti Kuvastaja 2021 -palkinnon!

Voitimme Susannan kanssa yhteisellä esikoisellamme Neonkaupungilla tämän vuoden Kuvastaja-palkinnon! Kävimme Helsingin kirjamessuilla vastaanottamassa palkinnon. Suuret kiitokset raadille!


Raati perusteli päätöstään seuraavasti:

“Rankka, raaka, mutta jollain tapaa hyvin kiehtova. Kirja tuo uutta kotimaiseen fantasiaan, rosoisen ja urbaanin sekundaarisen maailman, jossa elää viimeisten vuosikymmenten nuorisokulttuuri rinnallaan häivähdys vanhoja myyttejä. Sukupuolten ja seksuaalisuuden moninaisuus on luonteva osa kerrontaa. Henkilöhahmot olivat uskottavia, toimivia ja mielenkiintoisia. Kielellisesti hyvä ja juonenkuljetuksen rytmi oli sujuva - siis kaikkiaan romaanin perusasiat kunnossa."

Voittotiedotteesta:

"Neonkaupunki piirtää elokuvamaisen tarkan fantasiamaiseman jengisotien ja valtaistuinpelin pimeältä puolelta. Päähenkilö Vera Maksimovna etsii levottoman lähiön kaduilta kadonnutta ystäväänsä, kun hänet kaapataan Elmille, rinnakkaismaailman painajaismaiseen kaupunkiin täynnä halpoja houkutuksia ja nopeaa unohdusta. Vera löytää ystävänsä noita-akka Baba Jagan orjuuttamasta gorky-jengistä, jonka jäseneksi hän joutuu liittymään. Gorkyjen soturina Verankin täytyy taistella hengestään Elmin muita jengejä ja vallanhimoisia suojelijahahmoja vastaan.

Neonkaupungin jatko-osa Spiraalitie ilmestyi keväällä 2021."


Lisätiedot: Suomen Tolkien-seura Kontu ry. / www.suomentolkienseura.fi 
Raadin puheenjohtaja Marianna Leikomaa, marianna.leikomaa@gmail.com

Kirjailijahaastattelut ja tiedustelut: jenni.heiti@like.fi

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suomalainen sateenkaarispefi - Koontilista

SATEENKAARIKIRJAT 2020

Kirjailijoiden some-tapahtuma helmikuussa!