Kaksi kasarifania ja Baba Jaga

Neonkaupungin idea sai alkunsa keväällä 2016, kun olimme Susannan kanssa hengaamassa muiden kirjoittaja-/nyt-jo-kirjailijaystäviemme kanssa. Keskustelimme siitä, kuka voisi olla kiinnostunut yhdessä kirjoittamisesta. Toisin kuin muut, minä ja Susanna olimme kiinnostuneita. Aloimme lähinnä vitsillä pohtimaan, millainen projekti voisi olla meille molemmille sopiva.

Sussu ja Dessu. Kuva: Anna Värri

Kirjoitin siihen aikaan realismikäsikirjoitusta venäläisistä maahanmuuttajista ja vaikka olin kiinnostunut teemoista, itse käsis ei ollut kovin kiinnostava. En ollut ennen kirjoittanut kokonaisen käsiksen verran fantasiaa, mutta tiesin, että Susanna kirjoittaa spefiä. Visioimme siis yhteistekstimme fantasiaksi. Koska en ollut silloin vielä niin kokenut spefin saralla, halusin hyödyntää mytologiaa, jonka tunsin jo valmiiksi. Susanna taas oli jo pitkään ollut kiinnostunut slaavilaisesta noita-akka Baba Jagasta.

Yhteinen kiinnostuksen kohteemme taas oli jo silloin kaikenlainen kasarimedia. The Lost Boys nousi heti esiin. Ja Mad Max. Päätimme siis lätkäistä Baba Jagan, kasarin ja jengisodat yhteen. Kesällä 2016 kirjoitin ensimmäisen luvun. Olimme kevään aikana ideoineet jonkin verran, mutta chillin b-projektin sijaan Neonkaupunki lähtikin vyörymään vauhdilla eteenpäin. Editoimme käsiksen moneen kertaan, hyödynsimme runsasta koelukijamäärää ja lopulta käsis päätyi Like Kustannukselle. Editoimme kustannustoimittajamme avustuksella Neonkaupungin valmiiksi kirjaksi, joka ilmestyi tammikuussa 2020. 

Kirjoitusprosessin aikana kävimme paljon keskusteluja venäläisestä kulttuurista, suomenvenäläisyydestä ja kulttuurieroista. Meille oli myös erityisen tärkeää kirjoittaa LGBT+ -hahmoja isoihin, aktiivisiin rooleihin. Halusimme kirjoittaa eräänlaisen kasaripastissin, jossa on moderni ote. Olemme kertoneet näistä aiheista lisää mm. vieraskynäilemällä Nörttityttöjen blogissa.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suomalainen sateenkaarispefi - Koontilista

SATEENKAARIKIRJAT 2020

SATEENKAARIKIRJAT 2021